onsdag 12 december 2012

Kraftig variation i demokratiprocessen i Nybro.

Parkering på torget i Nybro? Ja, den frågan är het just nu.
Precis som frågan kring Transtorp har ju detta varit en fråga som återkommit på agendan i Nybro.
Och tyvärr visar denna fråga återigen att de politiska vägarna i Nybro inte har något tydligt flöde, utan beslutsvägen bestäms utefter vad "SocialModeraterna" vill.

Jag behöver ju egentligen inte säga det igen, ni vet om min kamp om att Transtorpbeslutet bör tas i Fullmäktige eftersom det gjordes i Alsterbrofallet.

Frågan gällande parkering bevisar den tydliga variationen i beslutsvägar.

Sedan tidigare har frågan varit uppe i nämnden, där beslutades att inga parkeringar ska tillåtas på torget. Här räcker dock inte nämndens beslut, det är bara vid skolnedläggningar som en nämnd kan ta egna stora beslut, för alla vet ju att en parkering till  i Nybro är viktigare än barnens skolgång!

Men även fullmäktige sa nej till parkeringar på torget. Bra fullmäktige har tagit ett beslut, frågan borde därmed vara avgjord, den folkvalda församlingen har sagt sitt!
NEJ, säger nu "SocialModeraterna" detta vill vi inte gå med på, så nu drar de ett år senare upp frågan ännu en gång, men nu i kommunstyrelsen för att på sitt egna lilla sätt fortsätta driva igenom frågor utan att lyssna på invånarna som samstämmigt säger nej till den dumma idén.

Detta är återigen ett bevis på att Nybro för tillfället befinner sig i en situation som alltmer liknar vid en diktatur än en demokrati.
Så precis som man på samma sätt vägrar föräldrar och barn i Transtorp rättigheten att få sitt ärende i kommunfullmäktige skiter man i Fullmäktiges beslut i parkeringsfrågan.

Nybro är fortfarande i fritt fall och närmar sig marken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar