fredag 2 november 2012

Demokratin i Nybro är i gungning

I måndags bevisade ordföranden i Nybro kommunfullmäktige att han inte står för demokrati. Han vägrade besvara en fråga från allmänheten under allmänhetens frågestund, han viftade bort frågan med båda händerna och ryckte på axlarna.
Innan detta hade han dock svarat på en fråga. Han svarade på varför två ärenden med samma innebörd hanteras på olika demokratiska nivåer. Han svarade att demokratin måste ses olika beroende på vart man bor. Bor man på landsbygden i Nybro har man högre demokratiska rättigheter än om man bor i centralorten. Han sa ordagrant. "äh, vad gör det om man flyttar lite barn 500m." Det handlar ju inte bara om att flytta barnen, det handlar om att riva deras skola och flytta dem till en miljö som aldrig funnits i Nybro tidigare. Flytta dem till en miljö som man inte ens har utrett hur den ska se ut!

När Ordföranden i Nybro kommunfullmäktige läser detta kommer han säga att han inte uttryckligen sa att landsorten har större demokratiska rättigheter. Nej, det sa han inte.
Han sa att jag fick tolka det han sa som jag ville. Och när jag bad honom bekräfta min tolkning, viftade han bort frågan och ryckte på axlarna!
När man har ledande politiker som tolkar demokrati på samma sätt som honom är det illa. Ska man få rättvisa demokratiska rättigheter i Nybro måste man välja rätt område för sitt hus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar